Nominasjonsprosessen stortingsvalg 2021

Informasjon fra nominasjonskomité og fylkesnivå

Nominasjon til stortingsvalg reguleres av partiets sentrale vedtekter, retningslinjer for fylkespartiene og Akershus Arbeiderpartis vedtekter. Sentralstyret har vedtatt frist for nominasjon til å være 1. desember 2020. Styret i Akershus Arbeiderparti har vedtatt datoene for nominasjonsarbeidet og nominasjonskomiteen styrer prosessen. 

I første omgang ønsker nominasjonskomiteen å få inn forslag på kandidater til stortingslisten, fra partiavdelingene, kommunepartiene og AUF i Akershus. Endelig liste for Akershus AP vedtas i nominasjonsmøtet i slutten av november hvor Gjerdrum kan stille med inntil 4 representanter. Vi har også vår egen Anna Sandman med i nominasjonskomitéen slik at hun kan også kontaktes ved spørsmål.

Forslag til kandidater til stortingslisten for 2021 sendes nominasjonskomité innen kl. 23.00 mandag 31. august. En kort beskrivelse av kandidatene ønskes vedlagt der de også sier litt om sine visjoner for partiet og egen motivasjon. I henhold til våre vedtekter skal listen inneholde like mange menn som kvinner. Nominasjonskomitéen oppfordrer derfor forslagsstillerne til å foreslå kandidater av begge kjønn. Forslagsstillerne står fritt til å prioritere sine kandidater. 

Om noen har forslag på kandidater, eller selv ønsker å melde seg som kandidat, vennligst ta kontakt med leder Ivar Aamodt via [email protected] eller telefon 9505 7740 senest 31. august slik at kandidatur kan avklares og meldes inn til nominasjonskomiteen innen fristens utløp.

Torstein Tvedt Solberg, Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik deler ut roser i Stavanger.